BUSINESS LAW

PeliFilip a reprezentat cu succes Autoritatea de Supraveghere Financiară într-un litigiu declanşat de fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, dl Tudor Daniel George. După un mandat de doar 6 luni în fruntea CSA, acesta a solicitat obligarea ASF la plata a aproximativ 3,3 mil lei reprezentând contravalorea compensaţiei de încetare a mandatului de membru în Consiliul CSA, compensaţie prevăzută de un regulament intern al CSA (adoptat chiar de către membrii Consiliului), „ca o recunoaştere adusă pieţei de asigurări”.

După o „luptă” care a durat aproape 3 ani, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea dlui Tudor, argumentele principale invocate de PeliFilip vizând adoptarea abuzivă a acestui regulament intern şi neîndeplinirea condiţiei de a fi contribuit la dezvoltarea pieţei de asigurări în persoana reclamantului. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este supusă recursului.

„Ne bucurăm că decizia Curţii de Apel Bucureşti este una favorabilă Autorităţii de Supraveghere Financiară şi dorim să îi mulţumim pe această cale clientului nostru pentru că ne-a acordat încrederea de a-l reprezenta într-un litigiu cu o miză ridicată. A fost un dosar dificil, însă alături de colegii mei am reuşit să identificăm cea mai bună strategie procesuală şi să obţinem unul dintre cele mai importante câştiguri ale echipei de litigii PeliFilip din acest an”, a declarat Alexandru Goşa, Senior Associate PeliFilip.

Echipa PeliFilip a fost formată din Cătălin Alexandru, Partner, Alexandru Goşa, Senior Associate şi Cristina Tudoran, Associate.

Echipa de litigii PeliFilip are o experienţă semnificativă dobândită cu precădere în cauze complexe şi se bazează pe cunoaşterea intereselor clientului, dar şi a pieţei pe care acesta acţionează, ceea ce îi permite să aibă o înţelegere corectă a implicaţiilor oricărui litigiu, a argumentelor care pot fi folosite în construirea unei apărări eficiente şi a riscurilor pe care le implică fiecare decizie luată în cadrul strategiei procesuale.

PeliFilip a reprezentat cu succes Autoritatea de Supraveghere Financiara intr-un litigiu declansat de fostul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor
NEWS & PUBLICATIONS

05.05.2017