BUSINESS LAW

Echipa PeliFilip a acordat asistenţă juridică Băncii Transilvania în cea mai mare achiziţie de pe piaţa bancară românească din acest an.

Vineri, 24 noiembrie, reprezentanţii Băncii Transilvania au semnat contractul de achiziţie a 99,15% din acţiunile Bancpost şi a 100% din acţiunile emise de ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN, societăţi care fac parte din grupul Eurobank.

În proiectul care a durat mai multe luni au fost implicaţi avocaţi ai PeliFilip din toate cele cinci departamente ale firmei, respectiv drept corporatist, fuziuni şi achiziţii, drept bancar şi financiar, drept imobiliar, rezolvarea disputelor şi drept comercial.

“Ne bucurăm că Banca Transilvania ne-a ales să fim parte dintr-un nou proiect atât de important şi le mulţumim pentru încrederea pe care ne-au acordat-o în pregatirea si negocierea acestei tranzactii. Ca de obicei, echipa Bancii Transilvania ne provoacă cu eleganţă, zâmbete şi vorbe de duh să ne depăşim pe noi înşine” a spus Carmen Peli.

“Suntem recunoscători BT pentru că ne-a ales să fim parte dintr-un nou proiect important şi provocator şi să lucrăm împreună cu o echipă pe care o admirăm. Suntem mândri de succesul clientului nostru, precum şi de reuşita echipei noastre”, a declarat Alina Stancu Bîrsan, partener PeliFilip.

Echipa PeliFilip implicată în această tranzacţie a fost coordonată de către Alina Stancu Bîrsan şi Carmen Peli, parteneri, şi a inclus membri seniori ai casei de avocatura, cum ar fi Oana Bădărău (Partener), Alexandra Manciulea (Senior Associate), Alexandru Goşa (Senior Associate) şi Alexandra Lupu (Associate).

PeliFilip a asistat Banca Transilvania şi la preluarea Volksbank în 2015.

PeliFilip are unele dintre cele mai dinamice şi experimentate practici de Finanţări şi Banci şi de Achiziţii şi Fuziuni, fiind clasată în ambele arii în primul eşalon de către prestigioasa publicaţie Legal 500.

Echipa include specialişti cu un palmares bogat şi de succes, dobândit în cadrul unor proiecte desfăşurate atât pe plan intern cât şi internaţional. În perioada 2015 – 2017, avocaţii PeliFilip au luat parte la cele mai importante tranzacţii de pe piaţa financiar bancară din România, printre care se numără şi cea mai mare tranzacţie de finanţare şi pieţe de capital din 2016, cea mai mare finanţare sindicalizată de până în acest moment şi tranzacţia anului 2015 în România.

PeliFilip a asistat Banca Transilvania în tranzacţia anului din sectorul financiar-bancar
NEWS & PUBLICATIONS

27.11.2017