BUSINESS LAW

Casa de avocatură PeliFilip a asistat Banca Transilvania, unul dintre jucătorii principali ai sectorului bancar local, în achiziţia a 99,15% din acţiunile Bancpost şi a 100% din acţiunile emise de ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN, societăţi care fac parte din grupul Eurobank. Tranzacţia s-a finalizat marţi, 3 aprilie, după ce a primit aprobările aferente din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei.

“Suntem onoraţi să asistăm Banca Transilvania la finalizarea unei noi tranzacţii. Dorim să le mulţumim în mod deosebit clienţilor noştri pentru încrederea pe care ne-o acordă. Aprecierile mele se îndreaptă si către colegii extraordinari şi contribuţia lor determinantă la acest rezultat”, a spus Carmen Peli, partener PeliFilip.

“Banca Transilvania are o poveste de creştere asemănătoare cu cele din basmele româneşti. Ne bucurăm că avem privilegiul să contribuim la aceasta şi mulţumim echipei BT pentru un proiect memorabil. Suntem, încă o dată, mândri de reuşita echipei noastre,” a declarat Alina Stancu Bîrsan, partener PeliFilip.

Echipa PeliFilip implicată în această tranzacţie în etapa post-semnare a fost coordonată de către Alina Stancu Bîrsan (Partener) şi Carmen Peli (Partener), şi le-a inclus pe Alexandra Manciulea (Senior Associate) şi Rebecca Marina (Associate). Cătălin Suliman a coordonat echipa de dreptul concurenţei implicată în dosar.

Finalizarea cu succes a proiectului contribuie la consolidarea poziţiei Băncii Transilvania pe piaţa bancară din România. PeliFilip şi Banca Transilvania nu sunt la prima colaborare, casa de avocatură asistând banca, printre altele, şi la preluarea Volksbank în 2014-2015.

Achiziţia Bancpost de către Banca Transilvania s-a finalizat
NEWS & PUBLICATIONS

04.04.2018